Friday, May 25, 2007

Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στη Sony ...κατσίκια!!!Είτε το πιστεύετε είτε όχι η παραπάνω εικόνα προέρχεται από ένα event στο οποίο παρουσιάστηκε ένα παιχνίδι για το playstation και μέσα σε όλα τα "χαριτωμένα" που είχαν εκεί, υπήρχε και μια αληθινή σφαγμένη κατσίκα... (την κοπελιά με τα κόκκινα στήθη δεν θα τη σχολιάσουμε τώρα...). Να σημειώσουμε επίσης πως όλα αυτά έγιναν εδώ στην Αθήνα και μας είπαν πως η κατσίκα δεν σφαγίαστηκε για το event αλλά τη ...δανείστηκαν από έναν χασάπη...

Έχω ένα δίλλημα για το αν θα πρέπει να φωνάξω:
α). Έλαααα Αλέέέέέέέέέέέέέέέέκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο...
β). Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... :p

(το β νομίζω πως "τσούζει" περισσότερο, οπότε το κρατάμε!)

Πηγές: www.mailonsunday.co.uk, Engadget

G.HO.ST Εικονικό Λειτουργικό Σύστημα μέσα από τον browser σας!!!Το G.HO.ST (Global Hosted Operating SysTem) είναι μια online υπηρεσία που σας προσφέρει ένα λειτουργικό σύστημα που "φορτώνει" μέσα από τον browser που χρησιμοποιείτε!

Η εγγραφή είναι δωρεάν(για την ώρα...) και σας προσφέρεται χώρος 3GB για τα αρχεία σας. Αν και είναι ακόμη σε beta στάδιο, είναι άκρως εντυπωσιακό και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εφαρμογές - δυνατότητες. Είναι συμβατό με τα docs και τα sheets από το Google, το flickr, το youtube και πολλά άλλα!

Εντυπωσιακό! Πλησιάζει η εποχή που ένα pc θα χρειάζεται να έχει εγκατεστημένο μόνο εναν browser και μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο! :)

Wednesday, May 23, 2007

Gmail: Διπλασιαμός των attachments στα 20mb!

Από χθές το συνολικό μέγεθος των attachments σε ένα μήνυμα μπορεί να είναι μέχρι και 20mb (από τα 10 που δεχόταν έως τώρα).

Tuesday, May 22, 2007

Cool Things You Can Do With Google


Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα "κολπάκια" με τα οποία μπορείτε να κάνετε διάφορα στο Google (εκτός φυσικά από την αναζήτηση!)


Κομπιουτεράκι!
Χρησιμοποιείστε τα παρακάτω σύμβολα στο πεδίο αναζήτησης για σας εμφανίσει αποτελέσματα:

+ (πρόσθεση)
- (αφαίρεση)
* (πολλαπλασιασμός)
/ (διαίρεση)
% of (επί τοις εκατό)
^ (δύναμη-εκθέτης)
πχ 34+36

Κρατήστε σημειώσεις ενώ σερφάρετε με το Google Notebook
http://www.google.com/notebook

Ψάχνετε για κριτικές ταινιών?
http://www.google.com/movies

Δημιουργήστε τη δική σας προσωποποιημένη μηχανή αναζήτησης.
http://google.com/coop/cse/

Το μέλλον του Google!
Δείτε τι ετοιμάζει η επιστημονική ομάδα του google!

Πηγή: Lifehack

Monday, May 21, 2007

Ελεύθερη πρόσβαση στο internet κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ150 διαφορετικά sessions και 70 διαφορετικοί χρήστες συνδέθηκαν ασύρματα στο internet με γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση, μέσω των ηλιότοπων που στήθηκαν, στο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διανεμήθηκε ειδικό πληροφοριακό υλικό το οποίο πληροφορούσε τους συνέδρους οτι “στο χώρο υπάρχει ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο internet”. Όσοι διέθεταν φορητό υπολογιστή ή άλλη συμβατή συσκευή με wifi όπως κινητό τηλέφωνο, pda κ.ά, είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το διαδίκτυο ασύρματα.

Από το www.free-access.gr , http://www.free-access.gr/?p=17,
www.iliotopos.gr

Τα blogs έχουν τον δικό τους πολιτισμό – τον στηρίζουμε!


Αναδημοσίευση από το www.papandreou.gr


"Tην ώρα που η Αθήνα φιλοξενούσε το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (τέλη Οκτωβρίου 2006), με εκκλήσεις για σεβασμό της ελευθερίας του λόγου (!), η είδηση της σύλληψης του υπεύθυνου ενός δικτυακού τόπου στην Ελλάδα είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Ιστολόγια στην Ελλάδα και ανά το κόσμο, αναφέρονταν με καυστικά σχόλια στην πρωτοφανή εισβολή της ελληνικής αστυνομίας στο blogme.gr, έναν δικτυακό τόπο που παρέχει υπηρεσίες ταξινόμησης και εύρεσης ελληνικών ιστολογίων. Ο δημιουργός του blogme.gr, Αντώνης Τσιπρόπουλος, είχε συλληφθεί, έπειτα από καταγγελία ότι ο δικτυακός τόπος του παρείχε πρόσβαση σε ανεξάρτητο ιστολόγιο που περιείχε δυσφημιστικό υλικό. Το υλικό αυτό εμφανιζόταν στο ιστολόγιο FunEL. Στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα είχε υπενθυμίσει ότι η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο οποιουδήποτε αποδεκτού μοντέλου για τη διαχείριση του Παγκόσμιου Ιστού. Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία, η οποία επίσης μετείχε στο Φόρουμ, απηύθυνε «Έκκληση προς τους Bloggers», ζητώντας τους να συνδεθούν και να υπεραμυνθούν της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Η καμπάνια για την συλλογή υπογραφών (βλ. http://www.develop4democracy.org/petition/)

Παραθέτουμε το κείμενο της καμπάνιας υποστήριξης και συλλογής υπογραφών για τον blogger διαχειριστή του blogme.gr και της λογικής που το συνθέτει, που ενδιαφέρει όχι μόνο τους bloggers, αλλά ειδικότερα την ίδια τη λειτουργία του Διαδικτύου.

«Η λογική του κειμένου προς υπογραφή είναι ότι ασχολείται με το σημείο της κατηγορίας που έχει γενικότερο ενδιαφέρον για την κοινότητα του Internet. Είναι το σημείο που ουσιαστικά κατηγορεί το blogme.gr ότι είναι σαν να έχει γράψει ο ίδιος τα κείμενα που θεωρήθηκαν προσβλητικά μόνο και μόνο επειδή ο aggregator που διαχειριζόταν περιείχε links προς αυτά.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο σκοπός της συλλογής δεν είναι να ασκήσουμε πολιτική πίεση, αλλά να παρουσιάσουμε την γνώμη όσο περισσότερων εμπειρογνωμώνων (ακόμη και αν αυτός ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το γεγονός ότι είσαστε ένας έμπειρος χρήστης των νέων μέσων, διατηρείτε το δικό σας blog κ.λ.). Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούνται σχετικά πολλά στοιχεία -όχι υποχρεωτικά, αλλά για να βοηθήσετε πραγματικά καλό είναι να συμπληρώσετε όσο περισσότερα γίνεται, με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια. Π.χ. καλό είναι να συμπληρώσετε και το επάγγελμα όπως και τον οργανισμό ή την εταιρεία όπου εργάζεστε. Άρα το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερες υπογραφές γίνεται, αλλά όσο πιο έγκυρες και αξιόπιστες."

Διαβάστε το πληρες κείμενο εδώ!