Wednesday, November 14, 2007

Και ο Μάκης ...το Χαλβά του!!!Μην ξεχαστείτε ε! Ο Μάκης (μην ακούσω "ποιός Μάκης?") συνεχίζει το πανηγύρι με νεότερη εκπομπή με σκοπό φυσικά να απαξιώσει την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Το τρέιλερ είναι ελεεινό στα πρότυπα της Αυριανής (τι πρωτότυπο!).

Για όσους συμμετείχαν στην τιτάνια και πρωτόγνωρη διαδικασία, όλα αυτά είναι τουλάχιστον αστεία. Το να επικαλεστείς την άγνοια, την ασχετοσύνη και τη βλακεία ενός μέλους της εφορευτικής επιτροπής για να απαξιώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα της διαδικασίας, φανερώνει ασχετοσύνη και προχειρότητα!

Α και κάτι ακόμη! Πείτε στην κοπελιά που θεωρείται ηθοποιός και χρησιμοποιήσατε στα ρεπορτάζ σας, πως "παίζει" χάλια! :p

Βέβαια στην εκπομπή της Δευτέρας ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκης, έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους αλλά δυστυχώς λίγοι τον κατάλαβαν!

Anyway, θα φροντίσω να έχω μπόλικο ποπ κορν για να απολαύσω τη νέα κωμωδία!

Αξιοποίηση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που χρησιμοποιήθηκαν στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ

Για τις ανάγκες των εσωκομματικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ προμηθεύτηκε 3,300 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές από την εταιρία Computron (www.computron.gr) οι οποίοi και προωθήθηκαν στα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Ο κάθε Υπολογιστής κόστισε 80Ευρώ συν άλλα 25Ευρώ τα μεταφορικά για να φτάσει στον προορισμό του.

Η επιλογή των συγκεκριμένων υπολογιστών με αυτό το κόστος κατέστησε δυνατή τη διεξαγωγή των εκλογών, μιας και σε όποια άλλη περίπτωση ένα κόστος μεταξύ 400-500 ευρώ για κάθε υπολογιστή με σχετικά σύγχρονα χαρακτηριστικά, θα καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή της διαδικασίας λόγω του υψηλού και ασύμφορου κόστους.

Επιλέξαμε το δωρεάν λειτουργικό σύστημα xubuntu linux (www.ubuntu.gr), ανοικτού κώδικα (open source), γιατί με μηδενικό κόστος μπορούσε να αξιοποιήσει και να προσαρμοστεί με τον καλυτερο δυνατό τρόπο στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων υπολογιστών, ώστε η εφαρμογή διαπίστευσης και η σύνδεσή τους στο δίκτυο να λειτουργούν ομαλά και αξιόπιστα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, οι υπολογιστές μεταφέρονται στις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Δημοτικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα ένας προωθείται στις Δημοτικές Οργανώσεις που διατηρούν γραφεία και τρείς προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Όσοι υπολογιστές τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγο αστοχίας υλικού, προωθούνται για ανακύκλωση Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Στη συνέχεια, το τμήμα Πληροφορικής, Διαδικτύου & Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ (http://is.pasok.gr), θα αποστείλει νεότερη έκδοση του δωρεάν λειτουργικού συστήματος Ubuntu σε USB Stick, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπολογιστές και να μπορούν και εξυπηρετούν τις ανάγκες των οργανώσεων (Εφαρμογή Διαχείρισης Μητρώου ΠΑΣΟΚ - CRM, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - http://in.pasok.gr, ίντερνετ, επεξεργασία εγγράφων κλπ).

Η σύνθεση των υπολογιστών (επεξεργαστές Pentium 3@1Ghz, 256-512mb ram) σε συνεργασία με το λειτουργικό σύστημα ubuntu, τους καθιστά ικανούς στο να μπορούν να διεκπαιρεώνουν όλες τις βασικές ανάγκες μιας Δημοτικής Οργάνωσης ή Νομαρχιακής Επιτροπής που περιγράψαμε παραπάνω. Μπορούν επίσης να αναπαράγουν με ευκολία ακόμη και αρχεία πολυμέσων όπως βίντεο και ήχο ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία μέσω Voip (τηλεφωνία μέσω διαδικτύου).

Monday, November 12, 2007

Ο πραγματικός "Κίτρινος Τύπος" του ...Μάκη!

Δεν ξέρω αν πρέπει να σκάσω στα γέλια η να προβληματιστώ γενικότερα! Τι να πρωτοσχολιάσω! Την τραγικά αστεία εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου αυτή την ώρα στο Alter ή τα πρωτοσέλιδα της "Αυριανής" με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας???

Φυσικα ο Μάκης φροντίζει όπως πάντα για το παιχνίδι των εντυπώσεων χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία και άντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ...ελέφαντας! Θυμόμαστε το φιάσκο για τις δήθεν "ροζ" σελίδες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ενώ όλοι καταλάβαμε το πόσο αστείο ήταν το ρεπορτάζ, το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίθηκε!

- Είδαμε καμιά εικόνα που να δειχνει το τερματικό να είναι online την ώρα που κάποιος διπλοψήφισε? ΟΧΙ!

Δεν αμφιβάλω ότι σε ορισμένα εκλογικά κέντρα κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους αγνοώντας τους βασικούς κανονισμούς της εκλογικής διαδικασίας! Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και στις εθνικές εκλογές και προφανώς δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα!

Επίσης παρουσιάσατε ότι μια συνάδελφος σας ψήφισε με ταυτότηα που είχε δηλώσει πως την έχασε και τη βρήκε στη συνέχεια! Sorry αλλά σας είπε κανείς πως το ΠΑΣΟΚ είναι online με την Ελληνική Αστυνομία??? Δεν ασχοληθήκατε καν με το να ενημερωθείτε πως λειτουργούσε η εφαρμογή διαπίστευσης αλλά παρόλα αυτά παίζετε μια χαρά το παιχνιδάκι σας! Μάθετε λοιπόν πως η ταυτοποίηση του κάθε ψηφοφορου γινόταν με αναζήτηση στον επίσημο εκλογικό κατάλογο του ΥΠΕΣ και όχι με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας!

Δεν έχει νόημα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες μιας και ήδη πετύχατε το σκοπό σας και ελάχιστη σημασία έχει αν αποδειχθεί το αντίθετο στη συνέχεια!

Η όλη διαδικασία ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά χρονικά και τα πολιτικά κόμματα επίσης. Και όποιος προσπάθησε να "παίξει" με αυτη τη διαδικασία είναι άξιος της μοίρας του μιας και πάσχει από έλειψη δημοκρατικού πνεύματος και θεσμών! Είναι αδύνατον να αποφύγουμε τέτοιες περιπτώσεις σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία! Με 900.000 όμως συμμετοχές, η διαδικασία δεν αλλοιώνεται απο 10 ή 100 τέτοιες περιπτώσεις!

Επίσης όταν πήγα να ψηφίσω στο ΚΕΠ του Συντάγματος ήταν δίπλα μου ένας δημοσιογράφος από το Πρώτο Θέμα που προσπαθησε να ψηφίσει με τη Δημοσιογραφική του Ταυτότητα και του εξήγησαν πως δεν γίνεται! Αυτό το αναφέρατε στην εκπομπή σας???

Anyway, πάω για ύπνο γιατί βαρέθηκα! Καλή συνέχεια στο πανηγυράκι σας!

:P