Tuesday, February 5, 2008

Καλό Ταξίδι "pyro"...Ακούω και διαβάζω μέρες τώρα για τον φαντάρο που "αυτοκτόνησε?" σε ένα στρατόπεδο, αλλά ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο όνομα του παιδιού! Και ξαφνικά σήμερα διαβάζω πως ήταν ο pyro... Από τα πιο παλιά μέλη του Insomnia που τα λέγαμε συχνά πριν από χρόνια τόσο στο forum όσο και στο κανάλι #insomnia του grnet! Είχε ένα τεράστιο μαλλί αφάνα τότε και θυμάμαι πως έκανε και ο ίδιος πλάκα με το θέμα!

Δεν ξέρω αν αυτοκτόνησε όπως λένε ή αν τον ..."αυτοκτόνησαν" αλλά ο χαρακτήρας του (τότε) δεν έδειχνε κάποιο άτομο με προβληματική συμπεριφορά κλπ! Ακόμη και τα τελευταία του μηνύματα όταν είχε μπει ήδη στο στρατό δεν έδειχναν κάτι τέτοιο. Είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες του online (όπως αυτή που βλέπετε στην αρχή!).

Όπως και να'χει το θέμα είναι πως ο pyro (Αποστόλης) δεν είναι πλεον κοντά μας! Και δυστυχώς άλλο ένα παιδί πέφτει θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σε πολλά από τα ελληνικά στρατόπεδα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η στράτευση ακόμη και για άτομα που ίσως παρουσιάζουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα (όχι απαραίτητα σοβαρό). Όσοι έχουμε υπηρετήσει, ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως ούτε "άντρες" γίναμε, ούτε προσφέραμε κάτι για την πατρίδα, πέρα από τη φύλαξη και τη συντήρηση διαφόρων μονάδων που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν! Αντίθετα γίναμε άψογοι ηθοποιοί και παίζαμε μια χαρά το ρόλο του καλού και υπάκουου στρατιώτη, ακολουθώντας εντολές "ανωτέρων" που πολλές φορές χρειαζόταν οι ίδιοι ψυχιατρική παρακολούθηση! Και απλά διασκεδάζαμε με τα καραγκιοζιλίκια περιμένοντας να περάσουν οι μήνες! Δυστυχώς όμως υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να το δουν τόσο "χαλαρά"!

Τα συλληπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του!

http://www.youtube.com/watch?v=Pqn2UIwPQk0

Monday, February 4, 2008

Τι συμβαίνει με το "Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο"???Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά τελευταία έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα στις συσκευασίες του ελαιολάδου! Και δεν μιλάω μόνο για μια συγκεκριμένη μάρκα αλλά περισσότερες (τουλάχιστον σε 2 από τις πιο γνωστές, που έτυχε να το παρατηρήσω).

Συγκεκριμένα θα δείτε ότι από τότε που παρουσιάστηκαν στην αγορά νέες ποικιλίες (κορωνέϊκη, απαλό, παραδοσιακό, αγουρέλαιο κλπ κλπ), οι κλασικές ...άλλαξαν λίγο στην περιγραφή των συστατικών τους! Δεν αναγράφουν πλεον "Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο" αλλά κάτι του στυλ "από ελαιόλαδα πρώτης ποιότητας" (η κάτι παρόμοιο), ενώ οι νέες ποικιλίες αναγράφουν καθαρά "Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο".

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ:
- Δηλαδή τα μέχρι τώρα "Παρθένα Ελαιόλαδα" έχουν χάσει την παρθενιά τους και είναι κοκτέιλ από διάφορα ελαιόλαδα που απλά είναι "ποιοτικά"???

- Μέχρι τώρα το "Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο" κάλυπτε τις ανάγκες της αγοράς αλλά πλεον δεν φτάνει για όλους???

- Μετονομάσαμε το "Εξαιρετικά Παρθένο" ελαιόλαδο σε νέα ποικιλία για να το πουλάμε πιο ακριβά από τις υπόλοιπες???

Επίσης σήμερα ένας φίλος πρόσεξε και το εξής περίεργο στο σούπερ μάρκετ (αφού είχαμε συζητήσει το θέμα): τα μπουκάλια λαδιών γνωστής εταιρίας που ήταν από τα νέα και έγραφαν "Εξαιρετικά Παρθένο", ήταν τακτοποιημένα σωστά με την ετικέτα μπροστά, ενώ αυτά με το κλασικό της λάδι, που πλεον αναγράφει "Α Ποιότητας", ήταν γυρισμένα όλα ώστε να μη φαίνεται η μπροστινή τους ετικέτα αλλά η πίσω στην οποία δεν αναγράφεται με τόσο έντονο τρόπο!

Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά είναι τουλάχιστον ...περίεργο! Έστειλα ένα mail σε μια από τις εταιρίες αλλά δεν απάντησε ποτέ κανείς...

:p