Friday, February 22, 2008

Γραφείο τύπου ΠΑΣΟΚ: "Και οι απρεπείς σχολιασμοί έχουν τα όριά τους..."Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η χώρα το τελευταίο τετράμηνο, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, βιώνει μια σοβαρή κρίση του συστήματος διακυβέρνησης.

Κρίση θεσμών, κρίση δημοκρατίας, κρίση αξιών.
Μια κρίση που απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς.
Μια κρίση που έχει πολλαπλές εκφράσεις.
Μια από τις οποίες αφορά τον τρόπο και την ποιότητα ενημέρωσης των πολιτών.
Αφορά, εντέλει, και τον ρόλο και την λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το τελευταίο διάστημα με αγανάκτηση παρακολουθούμε μια συστηματική προσπάθεια από συνεργάτες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μάλιστα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, να απαξιώνουν τον ρόλο, την λειτουργία και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Μια προσπάθεια που ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια της πολιτικής και προσωπικής εμπάθειας αλλά και της ειρωνείας.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας αποτελέσαν δυο χαρακτηριστικά περιστατικά, σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Το πρώτο, αφορά την υποβάθμιση, ακόμη και με απαξιώτικους χαρακτηρισμούς, των προτάσεων που παρουσίασε η αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, στην πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, με εκφράσεις του τύπου «γενικολογίες», «να πάνε και στο καφενείο απέναντι να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το ασφαλιστικό», ακόμη και «ελαφρώς αρλούμπες». (Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί ήδη στην διάθεση του τηλεοπτικού σταθμού προς αξιοποίηση)

Το δεύτερο, αφορά ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα, το Σκοπιανό.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να εμφανίζεται από συνεργάτη του βραδινού δελτίου ειδήσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιώργος Α. Παπανδρέου, να μην «καταλαβαίνει» γιατί «ίσως να μην έχει απόλυτη γνώση των γεγονότων» στο θέμα των Σκοπίων. Και μάλιστα, να σχολιάζονται οι θέσεις του Κινήματος και του Προέδρου του, με ύφος «χιλίων καθηγητών». Είναι βέβαιο δε, ότι ιδιαιτέρως ο συγκεκριμένος συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού, σκοπίμως παριστάνει ότι αγνοεί ποιος προώθησε και διαπραγματεύτηκε επί κυβερνήσεων Σημίτη, μεταξύ πολλών άλλων, την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ποιος οικοδόμησε την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ποιος εργάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποιος διαμόρφωσε μια ολοκληρωμένη Βαλκανική πολιτική.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα, ανέλαβε πρωτοβουλία, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης απαξίωσης της πολιτικής, την ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της Δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αυτή την περίοδο της κρίσης της Δημοκρατίας και του Πολιτικού Συστήματος όλοι κρινόμαστε.

Κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί από την βούληση και την ικανότητα τους να προασπίσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Κρίνονται τα ΜΜΕ και οι λειτουργοί τους από την θέληση τους να προασπίσουν την δημοκρατική κατάκτηση της ουσιαστικής ενημέρωσης και της αυτονομίας τους από επιχειρηματικά, μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα.

Τελικά όλοι κρινόμαστε ακόμη και οι ακόπως και τηλεοπτικώς κρίνοντες.

Όλους μας κρίνει ο Ελληνικός Λαός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να μην δεχθούμε στο εξής καμία απόπειρα παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας - και από οποιονδήποτε.

Από το Γραφείο Τύπου"

Loki, εντοπισμός θέσης χωρίς GPS με τη χρήση του WiFi στο laptop σας!Το loki είναι ένα Plugin που εγκαθίσταται είτε στον Firefox είτε στον IExplorer και σας προσθέτει μια γραμμή εργαλείων η οποία σας προσφέρει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τη θέση στην οποία βρίσκεστε, πάνω στο Google Maps. Πατώντας το κουμπάκι Find Me προσπαθεί να σας εντοπίσει, με βάση τα κοντινά wifi spots που βρίσκονται στην περιοχή. Η εταιρία που το υλοποιεί είναι αυτή που έφτιαξε και την αντίστοιχη εφαρμογή για το Iphone/touch.

Επίσης αν έχετε ασύρματο δίκτυο στο σπίτι ή στο γραφείο, μπορείτε να δηλώσετε τη διεύθυνση και τη mac address από το wifi router, ώστε να καταχωρηθεί στη βάση και να συμβάλλετε στην καλύτερη λειτουργία της εφαρμογής!

Εκτός από το κουμπί για τον εντοπισμό, μπορείτε να αναζητήσετε και κοντινά σημεία ενδιαφέροντος στον χάρτη (πχ ξενοδοχεία, καφετέρειες κλπ).

Επίσης υπάρχει διαθέσιμο και για mac καθώς και για κινητά με Windows Mobile!

http://www.loki.com/

:)

Που πήγαν τα ATMs από τους σταθμούς του Μετρό?Είναι η ιδέα μου ή τα ATM's της Εθνικής Τράπεζας εξαφανίστηκαν από τους σταθμούς του Μετρό??? Στην Ομόνοια και στην Αττική, στη θέση τους υπάρχουν πλεον μεταλλικά καπάκια που καλύπτουν το κενό.

Αναβαθμίζονται? Έληξε καμιά σύμβαση?
:p