Friday, February 29, 2008

Αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στους bloggers, σε ομιλία του στη Βουλή.

Επειδή πολλοί απομόνωσαν μια φράση του Γιώργου Παπανδρέου από την ομιλία του στη Βουλή, αλλάζοντάς της εντελώς το νόημα, δημοσιεύω ολόκληρο το απόσπασμα:

"...Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά φοβάστε και κάθε καινοτομία στο δημόσιο σχολείο. Εγκαταλείψατε τα μουσικά, τα αθλητικά, τα ειδικά σχολεία, τα σχολεία διαπολιτιστικής εκπαίδευσης. Υπουργός Πολιτισμού, και καταργήσατε το πρόγραμμα «Μελίνα». Τι είναι το πρόγραμμα «Μελίνα»; Είναι η εισαγωγή του πολιτισμού στον χώρο της παιδείας, στα σχολεία. Αυτό το πρόγραμμα, εσείς το καταργήσατε. Αυτό είναι το έργο σας στον πολιτισμό.

Σας είχαμε προτείνει ένα laptop για κάθε μαθητή και δωρεάν διαδίκτυο. Δεν το θέλατε. Και τώρα, μάλλον όλα εξηγούνται: σας ενδιαφέρει η ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα Μέσα, ελεγχόμενοι Εισαγγελείς και, βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει Blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο.

Θεωρούμε απαράδεκτο για τη νεολαία μας το νέο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του διαδικτύου. Καταφέρατε να βάλετε απέναντι ολόκληρη τη νέα γενιά με την πολιτική σας".

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας

Update: Ιδού και το βίντεο:

Wednesday, February 27, 2008

Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων - Επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Πηγή εικόνας: www.cartoonstock.com

Από την ιστοσελίδα τους:

Επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
25 Φεβρουαρίου 2008

Επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΠΗΝ. Το πλήρες κείμνεο της επιστολής έχει ως εξής:

"Τον τελευταίο καιρό σειρά ανώνυμων ιστολογίων (blogs) έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, με καταφανέστατα συκοφαντικές, ανυπόστατες, ψευδείς αλλά και χυδαίες αναφορές εις βάρος πολιτών, το περιθώριο αμύνης των οποίων αποδεικνύεται ανύπαρκτο.

Ανάμεσα στα θύματα των ανώνυμων λιβελογράφων περιλαμβάνονται, πέραν των άλλων, και δημοσιογράφοι η επαγγελματική και κοινωνική υπόσταση των οποίων σπιλώνεται, η αξιοπρέπεια και η τιμή τους προσβάλλονται και εις βάρος τους διακινούνται τερατολογίες χωρίς οι ίδιοι να έχουν την δυνατότητα να αρθρώσουν αντίλογο ή να υπερασπιστούν νομικά τον εαυτό τους, μιας και οι συκοφάντες είναι άγνωστοι.

Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι το Διαδίκτυο συνιστά ένα σημαντικό και άμεσο αγωγό διακίνησης ιδεών και απόψεων. Ωστόσο, η κακομεταχείριση του υπερτοπικού μέσου αυτού από ομάδες ασυνείδητων δίνει νέα διάσταση στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και μάλιστα, με την επικουρία της τεχνολογίας, οι υπαίτιοι πλάθουν στο μυαλό τους την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν. Απερίσπαστοι, λοιπόν, συνεχίζουν τη δράση τους, λασπολογώντας, βωμολοχώντας και καταρρακώνοντας ανθρώπινες υπολήψεις και προσωπικότητες.

Είναι σαφές ότι η κατάχρηση της ελευθερίας που το Διαδίκτυο προσφέρει αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, ουδείς δε μπορεί να προδικάσει τις συνέπειες που μπορεί σε βάθος χρόνου να επιφέρει η παρατεταμένη εμμονή κάποιων σε τακτικές που παραπέμπουν σε «κουκουλοφόρους» οι οποίοι ανενδοίαστα βάλλουν επί δικαίων και αδίκων.

Με την παρούσα επιστολή, ως έχοντες έννομο και άμεσο συμφέρον για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη των ανώνυμων bloggers, παρακαλούμε να προχωρήσετε σε έρευνα στον νομό Αχαΐας, εντός των προσεχών ημερών.

Είμαστε δε στη διάθεση σας να σας κοινοποιήσουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ανώνυμων blogs και παράλληλα να προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια που εσείς θα μας υποδείξετε με σκοπό την αποκάλυψη των άγνωστων λιβελογράφων."

Τα συμπεράσματα - σχόλια ...δικά σας!

Tuesday, February 26, 2008

Ερώτηση-Απορία προς τον Alpha: "Υπέροχα Πλάσματα!"Ρε παιδία εκεί στον alpha tv, εξηγήστε μας κάτι!

Πως γίνεται να έχετε μια από τις πιο σύγχρονες και έξυπνες τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς, τα "Υπέροχα Πλάσματα" και να τα βάζετε κάθε Τρίτη μετά τον Λαζόπουλο???

Το κάνετε επίτηδες για να μην το βλέπουμε?

Και μετά παραπονιέστε για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης? (αν και μπροστά στα νούμερα του Λαζόπουλου, φαντάζομαι πως είναι ...αμελητέα ποσότητα)

Αφού ξέρετε ότι το Αλ Ταντίρι τελειώνει κάθε φορά ανάλογα με τα κέφια του Λάκη, γιατί μας βασανίζετε? Δεν μπορείτε να βάλετε το σήριαλ άλλη μέρα? Η ώρα τώρα είναι 12:00 και ο Λάκης χορεύει ακόμη με τη Γλυκερία ενώ το σήριαλ υποτίθεται πως θα άρχιζε στις 23:00 και δεν ξέρουμε καν αν τελικά θα προβλήθεί!

Update: Τελικά ξεκίνησε τώρα (12:05)! Δεν πειράζει, καλύτερα! Το γράφω στο σκληρό δίσκο για να το δω αύριο με την ησυχία μου και μάλιστα προσπερνώντας τις διαφημίσεις! Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχα


:/

Hey "ProtoThema", πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις!

Από την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος

"Φρένο στα blogs που σπιλώνουν συνειδήσεις και θίγουν επαγγελματικές και ανθρώπινες αξιοπρέπειες επιχειρεί να βάλει η Πολιτεία, έπειτα από την υπόθεση του press-gr που απασχολεί έντονα τα τελευταία 24ωρα τον χώρο των media. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενέργειες ώστε να «χαλιναγωγηθεί» αυτή η ιστορία που ονομάζεται «blog», κι η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μια και τα λογής – λογής ιστολόγια ξεπηδούν με ρυθμό… μανιταριών στο Διαδίκτυο, δημοσιεύοντας αναληθείς και πολλές φορές συκοφαντικές πληροφορίες υπό μορφήν «ειδήσεων».

Η επίσημη Πολιτεία, λοιπόν, σκοπεύει να προωθήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει την αναγραφή στην πρώτη σελίδα κάθε blog αυτού που θα είναι υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο για όσα θα δημοσιεύονται στη σελίδα. Εφόσον δημοσιεύεται κάτι που νομικά θα είναι μεμπτό, ο θιγόμενος θα μπορεί φυσικά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ ο υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο θα αντιμετωπίζει κατηγορίες ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τα στελέχη των γραπτών και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Φυσικά για να γίνουν αυτά θα πρέπει να μπορεί να γίνεται εύκολα η «αποκάλυψη» αυτών που κρύβονται πίσω από το εκάστοτε blog, πράγμα για το οποίο οι διωκτικές αρχές σκοπεύουν να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο μηχανισμό.
Η υπόθεση των blog ουσιαστικά έρχεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη σε μια καθοριστική περίοδο, μια και οι «εκκρεμότητες» γύρω από τον χώρο των ΜΜΕ αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Θυμίζουμε ότι την ώρα που η Πολιτεία επιχειρεί -ή τουλάχιστον έχει την πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο- να θεσμοθετήσει τον τρόπο λειτουργίας των blogs, παραμένει ανοιχτό το θέμα της λειτουργίας των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι αισίως επί δύο δεκαετίες αναζητούν ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που να διέπει τη λειτουργία τους."

Ρε σεις! Πάτε καλά? Τι κείμενα είναι αυτά? Το 2008 γράφτηκε αυτό ή το πήρατε από το ...1974??? Επίσης σας πείραξε η ανωνυμία στο press-gr (όχι πως το έχουμε και για πρότυπο blog βέβαια...) αλλά σε αυτό το κείμενο σας δεν βλέπω πουθενά καμία υπογραφή!
Hellooooooooooooooooooooooooooooooooo!
:/