Friday, March 7, 2008

υπερβο-Λάκης, Γιωργάκης, και Τζιμάκος (από το 221.gr)

Ένα πολύ καλό κείμενο από το http://www.221.gr

"...ο ταλαντούχος, αλλά ακαμάτης πλεόν, κος Λαζόπουλος δηλώνει πόσο σημαντική είναι η σάτιρα, αλλά ξεχνά (ή δεν ξέρει ίσως) γιατί, σε ποιό περιβάλλον και σε πιο πλαίσιο είναι σημαντική

άλλο πράγμα η σάτιρα της αρχαίας Αθήνας, η οποία ήταν μέρος ενός σύνθετου πολιτικού συστήματος που αποτελείτο από θεσμούς όπως ο Δήμος, η Αγορά, η Ηλιαία, οι θεατρικοί αγώνες, και λοιπά, και στο οποίο οι πολίτες συν-διαμόρφωναν άποψη, και πολιτική βέβαια

διαφορετική η σημερινή μορφή3 που φιλοξενείται σε ιδιόκτητα ΜΜΕ, λειτουργεί εκτός και απαξιώνει οτιδήποτε έχει σχέση με το πολιτικό σύστημα, και δουλεύει καθοδηγητικά, με την έννοια ότι δε σηκώνει και πολλή συζήτηση όταν ο “σατιριστής”, μόνο, έχει το μικρόφωνο, το 70% των ratings, και ζόμπι -όχι live- κοινό"

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

Thursday, March 6, 2008

Το site της ΔΕΗ ...ξέμεινε από ρεύμα!




Λέει λοιπόν μια ανακοίνωση:

"Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε και την κατάρτιση ενός συνεχώς ανανεούμενου Προγράμματος Περικοπών Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Το εν λόγω Πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.dei.com.gr , προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «να διευκολυνθούν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις συνέπειες από τη σημαντική μείωση της ικανότητας του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας, ώστε να προγραμματίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας».

Πέρα από το γελοίο της ανακοίνωσης γενικότερα, αν πας να μπεις στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, βλέπεις αυτή την ωραιότατη εικόνα που έχω πάνω-πάνω!

Εύγε! Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά...
:/

Αλογοσκούφης + Μ$: Οι πρώτες ...παρενέργειες


Πηγή Εικόνας

Ήταν θέμα χρόνου να το δούμε και αυτό: Ο ανιψιός, ως φοιτητής, πήγε να ρωτήσει σχετικά με την επιδότηση των 500 ευρώ για την αγορά laptop (είναι μέσα στο 20% των πρώτων που μπήκαν στο τμήμα του). Του είπαν λοιπόν πως η έκπτωση των 500 ευρώ συμπεριλαμβάνει και περίπου 150ευρώ για τις άδειες χρήσης των windows και του Office! Οπότε ή θα πληρώσει αυτό το ποσό επιπλέον ή θα συμπεριληφθεί στη συνολική έκπτωση των 500...

Τους ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί να έχει το laptop windows office κλπ αλλά όπως φαντάζεστε του είπαν πως αυτό είναι μέρος της γενικότερης ...συμφωνίας και δεν μπορεί να το αποφύγει!

Συνεπώς αν κάποιος επιθυμεί να έχει στο (επιδοτούμενο) laptop του linux αντί για windows, μπορεί μεν να το κάνει ανά πάσα στιγμή ΑΦΟΥ όμως θα έχει πληρώσει υποχρεωτικά κάτι το οποίο δεν ζήτησε και δεν χρειάζεται!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

UpDate: Προφανώς τοκάθε κατάστημα λέει ότι του κατέβει! Το Πλαίσιο και το eshop δίνουν την επιλογή για openoffice με τη σχετική έκπτωση. Για το θέμα του λειτουργικού ούτε λόγος ακόμη!

Tuesday, March 4, 2008

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Έλενα Ναθαναήλ


Πηγή Εικόνας


Από τις πιο διακριτικές μορφές του Ελληνικού Κινηματογράφου. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο σήριαλ "Γοργόνες" του Mega.

Διαβάστε σχετικά...

Όταν οι Αμερικανοί Στρατιώτες ...σκοτώνουν την ώρα τους...

http://my.break.com/content/view.aspx?ContentID=463231

Υποθέτω πως αυτό το βίντεο είναι αληθινό! Σε αυτή την περίπτωση έχω να πω πως: καλά κάνουν και τους ανατινάζουν 10-10 στο ΙΡΑΚ και καταλήγουν όπως το σκυλάκι στο γκρεμό.

Thats the Game!
:/

UpDate: Το μπουμπουκάκι ονομάζεται David Motari και είναι 22ετών. Κατατάχτηκε στο στρατό επειδή από μικρό όλοι τον κορόιδευαν για το μέγεθος του μορίου του, το οποίο δεν ξεπερνούμε τους 5 πόντους (σε πλήρη ανάπτυξη).