Thursday, June 12, 2008

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης
Πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Κώστα Σημίτη:

"Προς

Κύριο Κώστα Σημίτη

τ. Πρωθυπουργό

Αγαπητέ Κώστα,Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες.

Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσεις καθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.

Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη.

Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας.

Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου.

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.

Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.

Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.

Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις.

Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.


Φιλικά,

Γιώργος A. Παπανδρέου"

Δελτίο Τύπου στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ

Wednesday, June 11, 2008

Η Επιτροπή της Βουλής απέριψε την πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ για την "ελάφρυνση των νοικοκυριών και την προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση"

Που σημαίνει πως η πλειοψηφία δεν θεώρησε λογικά, μεταξύ άλλων, την αύξηση από 10.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ του ορίου κάτω από το οποίο η τράπεζα δεν θα επιτρέπεται να κάνει κατάσχεση, την απαγόρευση της κατάσχεσης της κύριας κατοικίας, αντί της μοναδικής κατοικίας που ισχύει σήμερα, την επέκταση και στον εγγυητή της προστασίας από την κύρια κατοικία, κλπ κλπ.

Η πρόταση προέβλεπε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική, όσες φορές και αν επαναληφθεί ο πλειστηριασμός (στη ρύθμιση περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς πλειστηριασμοί).

Είπε κανείς τίποτα??? Αλλά όλα αυτά περνάνε στα "ψιλά" μιας και έχουμε σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθούμε, όπως οι γάμοι στην Τήλο και ο θάνατος του Σεργιανόπουλου...

Link 1

Link 2

Tuesday, June 10, 2008

Η Madonna στο ΟΑΚΑ στις 27 Σεπτεμβρίου???
Στο site της Didi Music υπάρχει η παρακάτω ανακοίνωση:

"H “STICKY & SWEET ΤΟUR” της Μadonna ξετυλίγεται μπροστά στους αφοσιωμένους fans της και αποκαλύπτει μια γλυκιά έκπληξη !
 
To Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η απόλυτη βασίλισσα της ποπ θα χαρίσει την απόλυτη εμπειρία,ένα και μοναδικό show στο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα !!!
 
Η Sticky & Sweet Tour, θα είναι κατά πολύ ανώτερη από την προηγούμενη sold out Confessions Tour, σε θέματα παραγωγής, οπτικών εφέ, χρήσης νέας τεχνολογίας, χορογραφίας, ερμηνείας, κοστουμιών και φυσικά non stop Fun.
Ένα ειδικό stage κατασκευάζεται για να φιλοξενήσει την Madonna, τους μουσικούς της, και την εντυπωσιακή ομάδα των χορευτών της. Oλο το team θα χαρίσει στους fans ένα μοναδικό και πρωτοποριακό once-in-a-lifetime experience που κόβει την ανάσα.
Η “STICKY & SWEET TOUR” της Madonna θα ξεκινήσει το ταξίδι της σε ολόκληρο τον κόσμο στις 23 Αυγούστου στο Cardiff, της Ουαλίας κάνοντας στάσεις στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Αυτή τη φορά όμως οι Έλληνες fans της δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά. Η Madonna κάνει το όνειρο πραγματικότητα στις 27 του Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Ο.Α.Κ.Α.!
Τα εισιτήρια για την πολυ-αναμενόμενη Sticky & Sweet Tour της Madonna γίνονται ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο.
 
Η προπώληση των εισιτηρίων για την εμφάνιση της Madonna στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Ιουνίου και οι διαβαθμίσεις των τιμών τους ( Price Level ) είναι :
 
Τιμες Εισιτήριων
PL1 ( VIP ) 250€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στην ειδική VIP περιοχή στις κερκίδες του σταδίου
PL2 110€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου
PL3 100€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου
PL4 85€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου
PITCH A 90€ όρθιοι , γενικής εισόδου στην αρένα, αλλά σε ειδική περιοχή μπροστά από τη σκηνή
PITCH B 80€ όρθιοι γενικής εισόδου στην αρένα
 
Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας
ΤΙCKET HOUSE AΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς) – Τηλ: 210 3608366 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-21:00 Σάββατο: 10:30-16:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πλατεία Αριστοτέλους 10 ( Tαμείο 2 Κινηματογράφου Ολύμπιον) – Τηλ: 2310 378691 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:30 Σάββατο: 10:30-16:00
TICKETPRO.GR ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ON LINE www.ticketpro.gr 24 ώρες το 24ωρο
 
Θα υπάρχει ένα όριο αγοράς 6 εισιτηρίων ανά άτομο
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα www.livenation.com & www.madonna.com .
 
H συναυλία της Αθήνας είναι μια παραγωγή της Live Nation Global Touring και της Big Star Promotion LTD"

Monday, June 9, 2008

Νέο iPhone 2 - 3G! Κυκλοφορεί στις 11 Ιουλίου!

Αμήν!

Μόλις τελείωσε η παρουσίαση του νέο iphone που υποστηρίζει 3G και aGPS με εντοπισμό πάνω στους χάρτες του Google Maps!

Κυκλοφορεί σε 2 μοντέλα, ενα των 8GB με μαύρη πλάτη από πλαστικό και ένα των 16GB που θα βγαίνει και με λευκή πλάτη!

Ενδεικτικές τιμές με συμβόλαιο: 199$ το 8GB και 299$ το 16GB

Specifications


Screen size: 3.5 inches (diagonal)

Screen resolution: 480 by 320 pixels (163 ppi)

Input method: Multi-Touch

Storage: 8GB and 16GB1

Cellular: UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Wireless data: Wi-Fi (802.11b/g) UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) Bluetooth 2.0 + EDR

GPS: Assisted-GPS

Camera: 2.0 megapixels

Battery: Talk time: Up to 5 hours on 3G; up to 10 hours on 2G
Standby time: Up to 300 hours
Internet use: Up to 5 hours on 3G;
up to 6 hours on Wi-Fi
Video playback: Up to 7 hours
Audio playback: Up to 24 hours

Dimensions: 4.5 by 2.4 by 0.48 inches (115.5 by 62.1 by 12.3 mm)

Weight: 4.7 ounces (133 grams)

Η κυκλοφορία τους ξεκινάει στις 11 Ιουλίου, σε 22 χώρες αρχικά (στις οποίες ΔΕΝ είμαστε) και σταδιακά στις υπόλοιπες! Αύριο αναμένουμε ανακοινώσεις από την Vodafone!