Friday, January 16, 2009

"Άνεργοι Δημοσιογράφοι" ...και τα μυαλά στα κάγκελα!Το Blog των ανεργων δημοσιογράφων, είχε φάει ένα "κόλλημα" τελευταία με το πρόγραμμα Κινητής Τηλεφωνίας του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύοντας άπειρες ανακρίβειες σχετικά με το πρόγραμμα και το τεράστιο κόστος των υποτιθέμενων συσκευών που έδωσε ως υποτιθέμενο δώρο στους διαφορους δικαιούχους.

Ενώ τους δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις (πολλές από τις οποίες διέγραψαν από το blog τους), συνέχισαν με τις "αποκαλύψεις" με αποκορύφωμα ένα σημερινό τους post (το οποίο διαφήμιζαν απο χθες) στο οποίο αποκάλυψαν ένα φαξ από τον Γενικό Διευθυντή προς τους δκαιούχους του προγράμματος. Το φαξ ενημέρωνε απλά τους δικαιούχους του προγράμματος για τα χαρακτηριστικά του και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στο vpn.pasok.gr. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι όμως θεώρησαν πως αυτή η επιστολή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες τους πως το ΠΑΣΟΚ δίνει ως δώρο αβέρτα συσκευές με τεράστιο κόστος!!!

Προφανώς όμως στη συνέχεια κατάλαβαν το λάθος τους και φρόντισαν να αποσύρουν το δημοσίευμα. Δεν υπολόγισαν όμως τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου και την ετοιμότητα του Γ.Κρόγια και έτσι έχουμε διαθέσιμο το άρθρο τους (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος).

Δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω περισσότερο το θέμα μιας και πλεον έχει καταντήσει ανέκδοτο και μάλιστα ...κρύο!

Θα αναφέρω όμως μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας τους ΠΑΣΟΚ, μιας και ασχολούμαι προσωπικά με τη διαχέιριση των αιτήσεων και την τεχνική υποστήριξη προς τους χρήστες:

- Το ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ανοιχτό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό την ανάθεση όλων των υπηρεσιών επικοινωνίας (κινητά, σταθερά, internet, VPN) σε μία από αυτές.

- Ως πιο συμφέρουσα προσφορά επιλέχθηκε αυτή της Wind/Tellas με την οποία και υπέγραψε σχετική σύμβαση

- Ο αρχικός μας στόχος είναι η ενεργοποίηση 3000 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και λόγω αυτού του μεγέθους, εξασφαλίστηκαν πολύ χαμηλές τιμές (ενδεικτικά: πάγιο κάτω των 10 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν απόκτηση συσκευης blackberry, δωρεάν κλήσεις προς τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα του οργανισμού, απεριόριστη χρήση δεδομένων, 60% έκπτωση στο κόστος ανά λεπτό ομιλίας σε αριθμούς εκτός ΠΑΣΟΚ κλπ).

- Ο κάθε δικαιούχος υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του στο vpn.pasok.gr και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του στο Μητρώο του ΠΑΣΟΚ, προωθείται για εξυπηρέτηση στην Wind. Εκδίδεται δηλαδή λογαριασμός στα προσωπικά στοιχεία του καθενός, όπως και αν υπέγραφε ένα οποιοδήποτε άλλο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας.

- Το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνει απολύτως τίποτα για τις συνδέσεις αυτές. Οι τιμές των υπηρεσιών και η επιδότηση της συσκευής είναι προσφορές που μας παρέχει η Wind λόγω του μεγέθους των χρηστών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

- Οι πρώτες αναφορές από χρήστες που μπήκαν στο πρόγραμμα και παρέλαβαν τους πρώτους τους λογαριασμούς, μιλάνε για 50% μείωση στο μηνιαίο κόστος σε σχέση με το παρελθόν.

- Παράλληλα όλοι οι χρήστες έχουν αρχίσει να αξιοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΠΑΣΟΚ και τις διάφορες άλλες υπηρεσίες (calendar, docs κλπ), μετατρέποντας τη συσκευή blackberry σε ένα σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας και συνεργατικότητας.

- Στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΠΑΣΟΚ δόθηκε όντως συσκευή blackberry ως ¨δώρο¨αλλά με ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο κάθε παραλήπτης της συσκευής μπορεί να τη χρησιμοποιεί για διάστημα 3 μηνών για να καλεί μόνο τα εταιρικά νούμερα του ΠΑΣΟΚ και για να έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Μετά από αυτό το διάστημα (ή και νωρίτερα αν το επιθυμεί) θα πρέπει να μεταφέρει τη σύνδεση στα προσωπικά του στοιχεία ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που περιέγραψα παραπάνω. Με απλά λόγια το ΠΑΣΟΚ δεν πλήρωσε το κόστος για όλες αυτές τις συσκευές παρά μόνο κάποια πάγια για τους 3 πρώτους μήνες (και οι συσκευές επιδοτήθηκαν από την Wind). Οι δημοσιογράφοι δηλαδή παρέλαβαν ένα εργαλείο επικοινωνίας που θα τους διευκολύνει στην εργασία τους και όχι ένα απλό ...δώρο.

Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως από την αρχή όλες αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν στους δικτυακούς τόπους του ΠΑΣΟΚ μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας και της ενημέρωσης προς τον πολίτη, αλλά κανείς από τους "καταγγέλοντες" δεν μπήκε στον κόπο να τα αναζητήσει. Αρκέστηκε μόνο στο να δημοσιεύει αόριστα συμπεράσματα και πληροφορίες τρίτων...

Αυτά για την ώρα.

:)

No comments: